Monday, May 18, 2009

Mirror's Edge ma ameteste

Mirror's Edge este un joc de actiune creat de EA Digital Illusions CE, jocul este disponibil pe PlayStation 3, Xbox 360 si PC.

Povestea se petrece intr-un regim totalitar in care totul este monitorizat, asa ca free runnerii ca Feif sunt folositi pentru a transmite mesage.

Personajul principal este o tanara asiatica numita Feif. Ea este instruita de Mark, pentru a fi si ea un bun runner. Motivata de captivitatea surorii ei mai mici, Kate, Feif isi croieste drum prin diferitele misiuni si obstacole folosind numai corpul ca o unealta.

Intriga jocului incepe practic in momentul in care Roubart Fouc, un candidat la primarie se alege cu niste gloante in cap, iar tapul ispasitor este Kate, sora mai mica a asiaticei noaste saltarete. Feif o sa faca tot posibilul sa scape de urmaritori si sa dovedeasca nevinovatia surorii ei.

In Mirror's Edge ai parte de foarte multe schimbari in fizica inconjuratoare, iar daca sti sa folosesti asta in ajutorul tau, jocul va fi Floare la ureche, pentru un player iscusit. Plus de asta, peisajele din joc te pot face ca la un punct sa uiti totusi ca esti intr-un spatiu virtual.

Bun, grafica ca grafica, dar muzica, sincer trece inobservabila, deoarece actiunea jocului este foarte intensa si de multe ori nu vei vedea detalii minore, in schimb am observat efectele sonore la caderea unei cutii sau a unui inamic de la o inaltime considerabila. Sunetul facut de acestea este in concordanta cu legile fizicii, si are un efect destul de infricosator pentru cei cu rau de inaltime, prima reactie fiind de a te uita in jos, nu sfatuiesc pe nimeni sa faca asta, deoarece risti un vertical efect.
Mirror's Edge dispune de cateva caracteristici ajutatoare pentru player. Reaction time este o incetinire a timpului, specifica jocului Matrix, care permite playerului sa vada in detaliu slow motion actiunile inamicului. Ajuta la dezarmarea acestuia si la practicarea unor combouri impresionante. Mai dispui si de runner vision, acel simt care coloreaza obiectele in galben albastru sau rosu, ele urmand sa iti fie folositoare peparcursul alergarii. In general este usor sa dezarmezi un inamic. Combinatia de taste aleasa de realizatori fiind extrem de simpla. Cei de la Tais au folosit un motor grafic si fizic imprumutate de la Crysis. Lucru care se cam vede pe parcursul gameplayului.

Cu o perspectiva si un simt al miscarii nemaivazut pana acum, jucatorii sunt atrasi in lumea periculoasa a lui Faith. O lume care este viscerala, iminenta si foarte periculoasa. Supravietuiesti sau pieri? Te avanti in zbor sau te prabusesti precum plumbul? Un lucru este sigur, in acest oras vei invata cum sa alergi.